Hoe toekomstbestendig is winkelcentrum Julianabaan en zijn de ondernemers in dit winkelgebied? Dat was de onderzoeksvraag waar derdejaars studenten van de Haagse Hogeschool de afgelopen zes weken voor stonden. De HBO-studenten hebben vanuit hun ‘living lab’ in het winkelcentrum onderzoek gedaan naar de toekomstbestendigheid van de 10 ondernemingen en welke skills de winkeliers hiervoor nodig hebben om dit te verbeteren.

Met duidelijke analyses en gedurfde plannen adviseerden de groepjes studenten aan de hand van een infographic in één overzicht hun bevindingen aan de 10 ondernemers op woensdag 16 oktober in het Corbulo College. Alle ondernemers luisterden aandachtig naar de goede tips van de studenten en zijn van plan er zeker iets mee te gaan doen. Zij zijn blij met deze eerste stap maar hopen ook op een vervolg vanuit de Haagse Hogeschool.

De Gemeente Leidschendam-Voorburg omarmt dit initiatief. Wethouder Astrid van Eekelen: “Ik vind het leuk om te zien dat de studenten zo onbevangen gekeken hebben naar het winkelcentrum en met leuke creatieve ideeën zijn gekomen. Daarbij zetten ze vooral in op het creëren van een tastbare belevenis voor een gevarieerd publiek en jongere doelgroepen. Zoals een andere inrichting van de winkel en etalage, bijvoorbeeld een televisiescherm met modeshow. En ook het opvallender presenteren van demonstratieartikelen en het aanbieden van tweedehands kleding. Dit draagt bij aan het duurzame succes van winkelcentrum De Julianabaan in een tijd waarin landelijk steeds meer fysieke winkels en winkelstraten op zoek zijn naar kansen en ontwikkeling.”