skip to Main Content
Lintje Ab Smit

Lintje voor Ab Smit

Op donderdag 5 september reikte burgemeester Klaas Tigelaar in theater Ludens een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Ab Smit uit Voorburg. De heer Smit is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een cultuurborrel naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van het cultureel zomerfestival.

 De heer Smit bedacht in 1999 het cultureel zomerfestival in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij nam het initiatief tot een uitmarkt aan het begin van het theaterseizoen, zoals in Den Haag. En dit festival werd groots. Jaarlijks trekt het vele mensen en geeft het culturele instellingen en sportverenigingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg die dag extra een gezicht. Dit jaar vond het Cultuur Zomerfestival plaats op zaterdag 31 augustus op het Koningin Julianaplein in Voorburg.

Naast zijn activiteiten voor het cultureel zomerfestival zet de heer Smit zich al jarenlang ook op andere gebieden actief in voor onze gemeente. Zo is hij techniek- en PR-medewerker van Theater Ludens (voorheen Theater De Tobbe). De heer Smit is de drijvende kracht bij FOX/AOB achter het Taalcafé, waar hij statushouders in contact brengt met een Nederlands sprekend maatje. Voor de lokale omroep Midvliet is hij als cameraman actief en bewerkt hij zelf de opnamen. Kortom, de heer Smit zet zich vol enthousiasme en onvermoeibaar in voor onze gemeente en dat is een lintje waard.

Foto: Michel Groen